Έκθεση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Φαρμακεία στην Ευρώπη 2019

Κάποιοι που θεωρούν ότι οι Μελέτες και οι Εκθέσεις είναι χάσιμο χρόνου και πεταμένα χρήματα, σαν εργαλεία διερεύνησης του περιβάλλοντος που λειτουργούμε σαν Φαρμακεία, καθώς και προώθησης των απόψεών μας σαν κλάδος.

Εμείς αντιθέτως σαν ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, αλλά πιστεύουμε και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, γνωρίζουμε εκ πείρας ότι οι καλά εμπεριστατωμένες και αξιόπιστες Μελέτες αποτελούν πανίσχυρα εργαλεία που φέρνουν χειροπιαστά αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας.

Κάτι που έχει αναλυθεί γραπτώς και έχει ληφθεί υπ‘ όψη πολιτικών και διαμορφωτών αποφάσεων μας αλλάζει κυριολεκτικά τη ζωή και την καθημερινότητά μας, ακόμα και αν δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε.

Ακόμα και αν έχει χρησιμοποιηθεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) εξέδωσε και φέτος την ετήσια Έκθεσή του για τα Φαρμακεία στην Ευρώπη.

Διαβάζοντάς τη κανείς διαπιστώνει σε γενικές γραμμές ότι:

η τάση «απελευθέρωσης» που ήταν της μόδας τα προηγούμενα χρόνια πανευρωπαϊκά έχει αρχίσει παντού να υποχωρεί. Τα Φαρμακεία σε όλη την Ευρώπη σταδιακά βαίνουν ξανά σε μία Νέα Εποχή επιβολής νέων και σύγχρονων Κανόνων, Προστασίας και Ρυθμίσεων στη λειτουργία τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, εξαιρέσεις που τείνουν συνεχώς να μειώνονται.

η σύγχρονη τάση για τη λειτουργία τους είναι η ενίσχυση του επιστημονικού ρόλου τους. Νέες υπηρεσίες και νέα εξειδικευμένα εργαλεία δουλειάς εισέρχονται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα του μέσου ευρωπαϊκού Φαρμακείου δίνοντάς του νέο κύρος, νέα προοπτική και νέα ενισχυμένη θέση και στη συνέχεια απολαβές στο Σύστημα Υγείας.

Όλα πλέον εξετάζονται παντού εξονυχιστικά, με τρόπο περισσότερο πλέον τεχνοκρατικό και συνολικό, και ολοένα και λιγότερο πολιτικό, ιδεολογικό, ή στείρα οικονομικό. Και χάρη σε αυτό, ο ρόλος του σύγχρονου Φαρμακείου όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά αντιθέτως αναβαθμίζεται θεαματικά, κάτι που φέρνει φυσικά πολλαπλά οφέλη σε όλους μας, όπου και αν βρίσκεται το Φαρμακείο μας..

Στις σελίδες της φετινής Μελέτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Φαρμακεία στην Ευρώπη βρίσκονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι απαντήσεις που χρειάζεται και αναζητά η Ε.Ε., οι Κυβερνήσεις και τα Υπουργεία Υγείας όλων των χωρών της Ηπείρου, και φυσικά οι κατά τόπους Φαρμακευτικοί Σύλλογοι,

για όλα τα θέματα που μας απασχολούν αυτή την εποχή:

Είτε είναι φαρμακοοικονομικά, είτε θεσμικά, είτε απλώς καθημερινότητας, είτε Δια Βίου Εξέλιξης και επέκτασης των λειτουργιών μας και αναβάθμισης του ρόλου μας ως επαγγελματίες και επιστήμονες υγείας.

«Εμείς ως ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ήδη έχουμε φροντίσει να ενημερώσουμε τα αρμόδια Όργανα του κλάδου μας για αυτή την εξέλιξη με σκοπό να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος όλων των συναδέλφων και του καθημερινού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται.»

Έκθεση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 2019

Pin It on Pinterest

Scroll to Top