Γνωρίστε τον Κωνσταντίνο Κακονίκο μέσα απο την συνέντευξη του..

Κακονίκος Κωνσταντίνος

 

Υποψήφιος για το Διοικητικό
Συμβούλιο
του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
στις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου 2019

Για όσους με γνωρίζουν, ήταν τουλάχιστον έκπληξη η απόφαση μου να είμαι υποψήφιος στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σαν υποψήφιο μέλος ΔΣ και ταυτόχρονα σαν εκλέκτορας για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Δεν σκέφτηκα κανέναν καλύτερο τρόπο, από την παρακάτω συνέντευξη στον … εαυτό μου. Δεν θα τηλεφωνήσω προσωπικά σε κανέναν. Δεν με εκφράζει αυτή η τακτική.

-Καλημέρα σας!

-Καλημέρα και σε εσάς!

-Να ξεκινήσουμε με το προφανές?

-Δηλαδή?

-Να … γιατί αποφασίσατε να δώσετε μία συνέντευξη στον εαυτό σας?

-Νομίζω οι λόγοι είναι απλοί. Κανείς δεν προσφέρθηκε να μου πάρει συνέντευξη, κανείς δεν με ξέρει όπως εγώ και κανείς δεν θα με ρωτήσει ακριβώς αυτά που θέλω.

-Έχετε … ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Γιατί λοιπόν ένας φαρμακοποιός … με χιούμορ θα είναι υποψήφιος εκλέκτορας και μέλος ΔΣ στις εκλογές του ΦΣΑ?

-Η ενεργή δραστηριοποίηση με τα κοινά είναι μια συνειδητή επιλογή που έχει την δυναμική να επηρεάσει δραματικά τόσο την καθημερινότητα του επαγγελματία φαρμακοποιού, όσο και να διαμορφώσει το πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος στο μέλλον. Μπορεί να μην συμφωνώ με πολλαπλές επιλογές συνδικαλιστών αλλά σέβομαι την επιλογή κάποιου, να διαθέσει χρόνο σε βάρος της βιοποριστικής του επιλογής για το κοινό σύνολο.

-Οπότε … θα αφήσετε στην άκρη το Φαρμακείο σας?

-Όχι

-Τότε…

-Δεν ήταν ενεργή, συνειδητή επιλογή η εμπλοκή μου. Με προσέγγισε ο Γιάννης (Δαγρές). Γνωριζόμαστε από το Πανεπιστήμιο, και εκτιμώ κάποιες προσεγγίσεις του. Ο Γιάννης είναι ενεργός από τότε. Αφού ξεκαθαρίσαμε την κομματική απόσταση που επιθυμώ, μου εξήγησε ότι εκτιμάει ότι χαίρω εκτίμησης από τον ίδιο και μερίδα συναδέλφων για την δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια για το κοινοτικό φαρμακείο. Έγινε μία προσεκτική συζήτηση, όπου απαντήθηκαν οι ανησυχίες μου και τελικά θα είμαι υποψήφιος για θέση εκλέκτορα στον ΠΦΣ και μέλος ΔΣ του ΦΣΑ.

-Δεν κατάλαβα ακριβώς

-Θα στηρίξω το ψηφοδέλτιο του Νέου Δρόμου, του Γιάννη Δαγρέ γιατί εκτιμώ βάσιμα ότι μπορεί να κάνει διαφορά στα καθημερινά και στα στρατηγικά σημαντικά ζητήματα.

-Τι θα θέλατε να καταφέρετε?

-Μπορείτε να δείτε κριτικά και προσεκτικά τις προγραμματικές δηλώσεις και τους συναδέλφους του Νέου Δρόμου στο http://neosdromos-fsa.gr/. Η δική μου ελπίδα και όραμα σε αυτή την κίνηση είναι το επάγγελμα όπως αυτό εκφράζεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας να αποκτήσει μία νέα, πρόσθετη ποιότητα που υπάρχει στο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μας DNA: Αυτή, του επιστήμονα υγείας, που ενημερώνεται για την επιστήμη του, σέβεται την κοινότητα που φροντίζει και έχει αυτοπεποίθηση να το επικοινωνήσει. Συνεργάζεται με την πολιτεία, τους συναδέλφους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς.

-Και πως θα γίνει αυτό. Χόκους Πόκους?

-Μάλλον αγάλι – αγάλι. Θέλει δουλειά πολλή και μάτωμα.

Pin It on Pinterest

Scroll to Top