Γιάννης Δαγρές στον ALPHA-RADIO 989: “Τα Φαρμακεία είναι έτοιμα να σηκώσουν και πάλι το κύριο βάρος παροχής προϊόντων ατομικής προστασίας”

Ήρθε η ώρα της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού των δραστηριοτήτων του πληθυσμού εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι τροχονόμοι θα συλλαμβάνουν και για χρέη στην εφορία | Nextdeal

Τα Φαρμακεία, όπως ακριβώς και από την αρχή αυτής της κρίσης, έτσι και τώρα είναι όλα ανοιχτά, όλα πλήρως επνδρωμένα και πλήρως εξοπλισμένα να σηκώσουν ξανά το κύριο βάρος παροχής και εκπαίδευσης του κοινού στη χρήση πιστοποιημένων προϊόντων ατομικής προστασίας όπως μάσκες προσώπου και αντισηπτικά διαλύματα.

3d surgical mask 02

Οι τιμές στις χειρουργικές μάσκες μίας χρήρης έχουν μεν μειωθεί σε σχέση με την αρχή της κρίσης, αλλά ακόμα δεν έχουν φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα,

ενώ οι μικροδιαφορές τιμών που παρατηρούνται από Φαρμακείο σε Φαρμακείο οφείλονται στο ποιος είναι κάθε φορά οι προμηθευτής των Φαρμακείων, αφού διαχρονικώς τα Φαρμακεία όσο αγοράζουν τις μάσκες, αλλά και όλα τα προϊόντα, αναλογικά τόσο τα πωλούν.

Αυτά είναι τα διανυκτερεύοντα Φαρμακεία | News

Έλεγχος τιμών στις μάσκες θα μπορούσε δυνητικά να επιτευχθεί μόνο αν ήταν δυνατός ο έλεγχος της τιμής παραγωγού, που είναι και η τιμή βάσης και καθορίζει την τελική τιμή προϊόντος, κάτι που δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας είναι αδύνατο, λόγω απουσίας εγχώριας παραγωγής.

Όσον αφορά τις υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, ένα τελείως νέο προϊόν που γεννήθηκε τώρα στην κρίση του κορωνοϊού ως ιδέα, ακόμα δεν έχουν εκδοθεί διεθνή, τυποποιημένα, επίσημα χαρακτηριστικά ιδιοτήτων, παραγωγής, ελέγχου, πιστοποίησης και έγκρισης, συνεπώς κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γνωρίζει πόσο επαρκείς είναι ή δεν είναι ακόμα.

Alpha 98.9 FM Αθήνα ραδιόφωνο - Live radio on E-Radio.gr

Αυτές και πολλές άλλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκαν χθες Πέμπτη 30-4-2020 στον ALPHA-RADIO 989, από το 21:30 λεπτό και μετά εδώ.

Pin It on Pinterest

Scroll to Top