Δαγρές Γιάννης στο OPEN-TV: Αδικαιολόγητη η υπερβολική ζήτηση για μάσκες 25-2-2020

Αυτή τη στιγμή ειδικά με τις μάσκες έχει προκληθεί μία σχετική φρενίτιδα σε μερίδα του κόσμου. Η φρενίτιδα αυτή είναι αδικαιολόγητη αν σκεφτεί κανείς ότι η μάσκα είναι ένα φτωχό μέσο προστασίας. Η πρώτη και βασική ένδειξη είναι να την φορούν αυτοί που έχουν ήδη νοσήσει για να προστατευτούν οι υπόλοιποι , κι όχι το αντίστροφο.

H έξαρση της αγοράς αυτών μασκών ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και συνδέεται με την εμφάνιση κάποιων νοσούντων στη γειτονική μας Ιταλία. Από τότε που η κορονοϊός έγινε κομμάτι της παγκόσμιας καθημερινότητας αυτές οι μάσκες άρχισαν σταθερά να ξεπουλάνε.

Και πριν τον κορονοϊό όμως η γενικευμένη κουλτούρα της χρήσης αυτών των μασκών στη χώρα μας και διεθνώς είναι κατά βάση λανθασμένη.

Από την άλλη πλευρά, τα αντισηπτικά στα οποία επίσης αρχίζει να παρατηρείται έλλειψη πρόκειται για μέσο που προστατεύει πολύ αποτελεσματικότερα από την εξάπλωση των μικροβίων, συνολικά. Εδώ, ναι, υπάρχει περισσότερο νόημα στη χρήση αυτού του προϊόντος ως προληπτικού μέσου.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο βέλτιστος τρόπος προφύλαξης είναι οι οδηγίες που εκδίδονται και δημοσιοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας, όπως ισχύει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε στον ιστότοπο του Υπουργείου προσβάσιμες σε όλους,
ενώ ο μόνος αξιόπιστος να κρίνει τι είδους απειλή είναι, ή δεν είναι, ένας ιός ή ένα μικρόβιο, είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, και οι επίσημες τοπικές Αρχές κάθε χώρας και κανείς άλλος.

Δείτε το σχετικό video από τη σημερινή πρωινή εκπομπή στο OPEN-TV εδώ

Διαβάστε σχετική εκτενή συνέντευξη για το θέμα στο www.dikaiologitika-news.gr εδώ

Pin It on Pinterest

Scroll to Top