Μάγδα Χριστοφίλου: «Η αδιάκοπη μάχη του φαρμακοποιού – το πρώτο ανάχωμα στον “πόλεμο” κατά του κορωνοϊού» – 14.04.2020

ygeiamou | Το αξιόπιστο site για την Υγεία, τη Διατροφή και την Ευεξία

Από τις αρχές Μαρτίου, όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας, όπως θα οφείλαμε και όπως μας το υποδείκνυε η συνείδησή μας  ριχτήκαμε  εντατικά και με θέρμη στη μάχη κατά του COVID 19, συναισθανόμενοι από την πρώτη στιγμή, λόγω της επιστημονικής μας κατάρτισης, την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της προετοιμασίας του κοινού που επισκέπτεται τα φαρμακεία μας.

Coronavirus: Inside the ghost towns hit by Italy's outbreak ...

Ακούμε εδώ και πάρα πολλές ημέρες τις αναφορές της Πολιτείας αλλά και των ΜΜΕ, σχετικά με όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που μάχονται στην «πρώτη γραμμή», σπάνια  όμως επισημαίνονται στις αναφορές αυτές  και στις αντίστοιχες ευχαριστίες όλοι εκείνοι που κυριολεκτικά δρούν στο κέντρο του μέτωπου.

Αναμφίβολα οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές και το προσωπικό των νοσοκομείων μας  επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος αυτού του «άνισου» αγώνα, όλο αυτό το διάστημα. Όμως για να μπορέσουν εκείνοι να επιτελέσουν το έργο τους κάποιοι άλλοι χρειάζεται να σταθούν ως ανάχωμα.

Charterer Pays Heavily For Breaching 'Safe Port'

Αυτόν ακριβώς το ρόλο έχουμε επωμιστεί εμείς οι φαρμακοποιοί και οι φαρμακοϋπάλληλοι, οι οποίοι δρώντας κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή αυτού του πρωτόγνωρου υγειονομικού πολέμου, στεκόμαστε ως εμπροσθοφυλακή, ως η ευκολότερα προσβάσιμη και σε 24ώρη λειτουργία, δομή  πρωτοβάθμια υγείας, λαμβάνοντας τις «πρώτες βολές» και καταφέρνοντας έτσι να κρατήσουμε αλώβητο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Παρασκευάζοντας χιλιάδες ιδιόχειρων αντισηπτικών, όταν οποιοδήποτε άλλο αξιόπιστο προϊόν με αντισηπτική ή απολυμαντική δράση σε όλη την Ελλάδα είχε εξαντληθεί, σώσαμε σε όλη τη χώρα χιλιάδες κόσμου. Συμβουλεύοντας το πλήθος των συμπολιτών μας, που επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία μας και παρέχοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προλάβαμε χιλιάδες περιστατικών, που θα γέμιζαν τα νοσοκομεία μας και θα αύξαναν την πιθανότητα  κρουσμάτων από τον επικίνδυνο ιό.

Εξαφανίστηκαν depon και Panadol από τα φαρμακεία

Οι φαρμακοποιοί στην Ελλάδα  ήταν και παραμένουν  στο μυαλό  του Ελληνικού λαού ο πρώτος πυλώνας της υγείας. Αυτό το μήνυμα λαμβάνουμε οι φαρμακοποιοί  και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι. Καθημερινά δεχόμαστε τις ευχαριστίες του κόσμου και τις ανταποδίδουμε με όλη μας την ψυχή. Δεν ξεχνάμε τη στήριξή του, στα πρόσωπά μας, στις οικογένειές μας και στους υπαλλήλους μας  και διαβεβαιώνουμε από τη μεριά μας, πως όπως και σε όλη τη διάρκεια της 10ετούς οικονομικής κρίσης, θα εξακολουθούμε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, με την επιστημονική και φιλική  μας συμβουλή και να μαχόμαστε με όλα μας τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα, για να συμβάλλουμε δραστικά κι εμείς στη γρηγορότερη και το δυνατόν ικανοποιητικότερη έκβαση σε αυτό τον πρωτοφανή υγειονομικό πόλεμο που βιώνουμε.

Με πίστη, αλληλεγγύη, υπομονή και κουράγιο, θα το ξεπεράσουμε και αυτό…

Μάγδα Χριστοφίλου
Τομεάρχης Φαρμακείων Κηφισιάς (ΦΣΑ-ΝΠΔΔ)
Εκλέκτορας ΠΦΣ

Pin It on Pinterest

Scroll to Top