Πρόταση Νέου Δρόμου Φαρμακοποιών Αττικής στην έκτακτη Γενική Συνέλευση Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ-ΝΠΔΔ), με θέμα τη διάθεση των Φαρμάκων Σοβαρών Παθήσεων από τα Φαρμακεία, καταθέσαμε ολοκληρωμένη και αναλυτική πρόταση η οποία, εφόσον γίνει δεκτή και υλοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας, μπορεί να δώσει επιτέλους τέλος στην άδικη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς που τα χρειάζονται σήμερα, με τρόπο που να αναγνωρίζει, διαφυλάσσει και αποζημιώνει δίκαια τα Φαρμακεία μας, τα οποία και θα κληθούν να συμβάλουν στη διαδικασία.

Η πρότασή μας αυτή έτυχε ευρείας αποδοχής και έγινε αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση, κάτι το οποίο μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Παρόλα αυτά αν και το πρώτο βήμα έγινε χθες, το θέμα απέχει πολύ από το να έχει ολοκληρωθεί.

Η πρόταση μένει να συζητηθεί στη συνέχεια με το Υπουργείο Υγείας, και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας έχουν πολλά και πολύπλοκα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν πριν αποκτήσουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στη χορήγηση των φαρμάκων αυτών.

Τέτοια ζητήματα είναι ενδεικτικά η δημιουργία των κατάλληλων ηλεκτρονικών συστημάτων εκτέλεσης των συνταγών, η συμμετοχή των φαρμακαποθηκών στη διανομή που είναι ζωτικής σημασίας, η έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου μας και η αποζημίωση που θα λαμβάνουμε για το επιπλέον έργο το οποίο καλούμαστε να αναλάβουμε.

Εμείς ως «ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ» δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα θέματα που αφορούν τα Φαρμακεία μας, όπως άλλωστε κάνουμε μέχρι σήμερα.

Δείτε αναλυτικά την προτασή μας ΕΔΩ.

Pin It on Pinterest

Scroll to Top